duminică, 21 martie 2010

Copilarie Doar primul gand O prima amintire


Familiar:x?



Viata, doar o bataie din palme
O secunda, un minut, o eternitate.
Un sentiment aparte.

Ceva ce nu poti doar intr-o viata
Sa simti, sa traiesti si sa valorifici existenta.
Un sentiment aparte.

Luand totul pe indelete, am ajuns la o intrebare: "Viata.. Ce este!?" Raspunsul a fost dat mai inainte, insa totul este luat ca atare, nimic talamacit.
De ce merita viata traita? haha.. Sunt singura ca ti-ai pus intrebarea cu foarte mult timp in urma, gandeste-te si o sa imi dai dreptate, ca totul e doar o fractiune, o fractiune de eternitate.
Merita traita, aici cunosti copilaria, iubirea, sentimentul de ocrotire, de sacrifiu pentru cei dragi, curiozitatea si cunoasterea necunoscutului si raspunsul: "Cat de frumos e totul!".
Aici gasesti prima iubire, iubirea din familie, care te face sa atingi norii la fiecare zambet al parintilor tai si la gandul ca sunt mandrii de tine iti da fiori si vrei sa faci mai mult. Gasesti prima prietenie, care va dura mai mult decat o vesnicie, jocul in nisip si prima lacrima de despartire.


Gasesti fericirea intre prieteni, in jocurile copilariei si in jucatul in apa cea rece cu micile masinute si totul acaparat intr-o amintire atat de frumoasa incat iti umple inima de fericire cand te gandesti la ea. Gasesti timiditatea fata de ceea ce este nou, fata de persoanele de sex opus, rusinea fata de complimentele facute si mandria fata de tine pentru faptul ca poti sa dai nastere unor asemenea complimente. Gasesti setea de cunoastere prin scoala si setea de nou. Prima iubire, prima bataie a inimii atat de puternica incat.. simti.. cum iti sare inima din piept. Prima "nebunie" la atingerea buzelor lui, gasesti infinitul. Gasesti fericirea. Totul.. insa nu totul.. le ai aici in viata aceasta pe care multi dintre noi nus tim sa o apreciem. Aici gasesti adierea vantului, a atingerii tandre a razelor soarelui si mangaierea catifelata a florilor si a miresmelor imbietoare. Chiar si atingerea rece a ghetii, a fulgilor de nea, simti totusi mangaierea iernii si cat de speciala este ea, ca tot ce este in lumea aceasta. Carpe Diem! Insa hraneste-te cu amintiri. Si nu uita ca viata nu e doar o clipa.. Carpe Diem! Insa cu o privire in trecut si in viitor.
Multumesc!..

2 comentarii:

Anonim spunea...

vezi ? deja stii de ce se merita traita. multi se dau cu pepenele de pe umeri de pereti, k viata n,are sens. Ce..fara sens e sa spui asta. :). Experienta. Traire. Am senzatia ca oamenii,sau sufletele lor, treb sa treaca prin viata, pt a accede mai departe. E ca un "bagaj" necesar.
Imi place cum scrii. Te citesc de cate ori pot.

Moment Of Truth spunea...

Iti multumesc!:) da.. merita traita. Asa cum e ea,"buna","rea".